Ediția 2022
sigla pe alb

Categoriile Galei Voluntariatului 2022

Educațional

Educația este principalul stâlp al unei viitoare generații, astfel că ne dorim să aducem în prim plan acei voluntari care prin activitatea lor reușesc să imprime modele tinerilor, crescând astfel viitoare generații de adulți responsabili. Persoane care au activat în organizații non-guvernamentale sau au predat pro-bono copiilor în școli, toate acestea le vom întâlni la Gala Voluntariatului 2022.

Tineret

Tinerii au nevoie de sprijin în dezvoltarea personală și profesională a acestora, cât și de oportunități atunci când părăsesc băncile liceului sau ale facultății. Fie că ai oferit oportunități de dezvoltare, ai organizat cursuri pentru organizațiile de tineret, schimburi de experiență europene sau ai un centru de voluntariat pentru tineret, lumea are nevoie să știe ce ai făcut în 2022.

Social și umanitar

Sărăcia este un punct sensibil al României, însă cu ajutorul voluntarilor sunt acoperite nevoi ale oamenilor. Căutăm acele persoane care s-au implicat pe vânt, pe soare, pe ploaie și în orice moment pentru ajutorarea celor mai puțin norocoși sau vulnerabili. Fie că activezi în cadrul unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilități sau pur și simplu ai ajutat ca și intermediar al donațiilor, vrem să știm povestea ta.

Protecția drepturilor omului și activism civic

Cetățenii ar trebui să fie prioritari în mandatele politicienilor. Din păcate, nu este tot timpul așa, însă avem voluntari care luptă pentru drepturi zi de zi. Căutăm acele persoane care au reprezentat o categorie sau toți cetățenii în cadrul structurilor guvernamentale, au dezvoltat politici publice și au construit campanii civice pentru schimbarea unor decizii.

Organizația anului

Organizațiile de voluntari sunt acele pietre care sunt curate ca lacrima și pline de speranță. Organizațiile sunt promotoarele implicării în comunitate și vrem să aflăm de ele, indiferent de specificul activității. Căutăm acele organizații non-profit și non-guvernamentale care lucrează cu voluntari și îi ajută în dezvoltarea profesională și integrarea lor în societate.

Voluntarul anului 2022

Ca în orice comunitate, sunt persoane care au avut mai multe de oferit, dar și care s-au axat doar pe un domeniu. Oricum ar fi, ne dorim să oferim publicului posibilitatea să desemneze voluntarul anului 2022, indiferent de domeniul său de activitate. Premiul este 100% al comunității, bazat pe voturile de la fiecare categorie.

Cel mai tânăr fundraiser Galantom

Fundraisingul este un skill de bază în activitatea de voluntariat. Galantom este platforma unde se adună toți oamenii care vor să strângă fonduri pentru o anumită cauză din orice domeniu. Totul voluntar. Cum nouă ne place voluntariatul, împreună cu Galantom, vom premia cel mai tânăr fundraiser de pe platformă, cu ocazia Anului European al Tineretului.

Jurații Galei Voluntariatului 2022

Categoria: Educațional

Alexandra Popescu

Consiliul Național al Elevilor

Mihaela Ciocan

Școala Gimnazială Grigore Moisil

Oana Țînțar

ANOSR

Categoria: Tineret

Gabriel Carnariu

Coaliția România Sustenabilă

Ovidiu Damian

AMoS ED

Cristina

Boardul Copiilor, UNICEF

Categoria: Social și umanitar

Robert Diaconeasca

Jurnalist, DaddyCool.ro

Maria Duduman

Platforma Fă Bine

Radu-George Pavel

Fondator @ The Decade Plan

Categoria: Protecția drepturilor omului și activism civic

Silviu Faiăr

Content Creator

Ana Miruna Mihalache

Girl Up România

Gelu Duminică

Agenția Împreună

Categoria: Organizația anului

Alexandra Scoruș

Voluntar în cauze umanitare

Vlad Dumitrescu

Fundația pt. Dezvoltarea Societății Civile

Alexandra Ivașc

A.S.-S.A.S.

Comisia de selecție

Alexandra Ivașc

A.S.-S.A.S.

Cosmin Andrei

Comunitatea ONedu România

Raluca Țonea

Activist